6 huvitavat ebausku rahakottide kohta

Erinevates paikades üle maailma on palju kentsakaid ebauske seoses raha ja rahakottidega. Alustades kulunud rahakotiga kaasnevast ebaõnnest ja lõpetades “õiget” värvi tengelpungiga – inimesed on aegade jooksul mõelnud välja igasugu teooriaid, mis väidetavalt meelitavad raha või peletavad seda eemale.

Toome järgnevalt välja mõned kentsakamad ja ühtlasi märgime, et neid on mõistlik pigem huumoriga võtta.

Tühja rahakoti kinkimine

Paljudes kultuurides üle maailma usutakse, et rahakotti ei tohiks kinkida tühjana. See tähendab, et rahakotti kinkides pannakse sinna ka veidi raha, sest muidu toovat see saajale halba õnne või kehva tervist. Samas, kui kingid rahakoti, kus on sees mõni kupüür või mündid, siis see pidavat tooma saajale rahaõnne juurde.

Õnneks pole see ebausk laienenud kaarditaskutele. Ehk siis kaardihoidjat kinkides ei pea sinna sisse oma pangakaarti panema. Ja meie valikust leiad kindlasti ka kingiks sobiva rahakoti või kaarditasku.

Rahakoti või koti asetamine põrandale

Hiinast pärit uskumuse kohaselt ei tohi rahakotti ega näiteks käekotti kanda vöökohast madalamal. Kindlasti ei tohiks seda panna põrandale, sest siis pidavat raha välja voolama. Rahakoti või koti hoidmine põrandal pole mõistlik ka seepärast, et see võib mustaks saada.

Katkine rahakott

Järjekordse Hiinast pärit ebausu järgi tuleks katkine või kulunud rahakott kiirelt uue vastu vahetada. Väidetavalt ei lase kulunud rahakott rikkusel su ellu tulla. Kui veel rahakotis peaksid augud olema, siis see tähendavat, et jõukus läheb sinu juurest ära. Piisavalt suure augu puhul võid kindlasti oma rahast või kaartidest ilma jääda. Seega juba ainuüksi praktilises mõttes ei tasu oma rahakotti ribadeks kulutada, vaid aegsasti uue vastu vahetada.

Austa rahakotti

Samuti tuleb Hiina tavade kohaselt rahakotti kohelda austusega. Kui seda ei tee, siis lahkuvat raha selle omaniku juurest.

Raha meelitab raha juurde

Kreekast pärit uskumuse kohaselt toob tühi rahakott, tühjad taskud või tühi pangakonto halba õnne. Seega, kui tahad, et raha sinu juurde jõuaks, siis alati peaks rahakotis, taskus või kontol veidi seemneks olema. 

Must värv toob õnne

Nimekirja lõpetame veel ühe uskumusega Hiinast. Nimelt pidavat Feng Shui järgi olema must värv kõige parem rahakotile, sest see toob enim õnne, vara ja tööalast edu. Mõnedes teistes kultuurides usutakse, et must värv sümboliseerib kaitset ja turvalisust. Teisisõnu, mustas rahakotis valvab värv selle sisu. Meie lehelt leiad ka musta värvi rahakotte.